Hier lees je stap voor stap hoe je Topics kunt gebruiken, hoe je een nieuw Topic start en deze kunt openen.

Op de Home pagina vind je de forumboards en een overzicht van de Topics met de meest recente posts. Klik je in de menubalk boven aan de pagina op Community (forum) dan zie je daar ook het overzicht van alle Boards met daarin alle Topics.

Handig: bij Mijn topics boven aan de pagina in de menu-balk vind je al jouw topics

1. Een topic in een forumboard open je door goed op de titel te klikken, klik je er iets naast dan opent het topic niet.
2. Wanneer er een prikker bij een topic staat is dit bericht vastgezet en bevat het belangrijke informatie over het board. Handig om deze berichten altijd even te lezen, dan ben je altijd helemaal op de hoogte.

Het starten van een topic op een daarvoor bestemd forumboard. Ga naar het forumboard waarin je een topic wil starten:
3. Ga naar het forumboard waarin je een topic wil starten
4. Klik op de knop: Start topic in… (hier staat de naam van het board waarin je op dat moment bent)
5. Maak je titel aan met een duidelijke omschrijving waar jouw topic over gaat, bijvoorbeeld: Photoshop-vraag, hoe maak ik een watermerk, etc.
6. Zet een omschrijving neer waar je eventueel hulp bij nodig hebt, bijvoorbeeld: ik ben bezig in Photoshop met aanpassingslagen en ik kan het masker niet omkeren. Hoe doe ik dat? Of ik wil beginnen met HDR, hoe stel ik mijn camera in, enzovoort.
7. Voeg eventueel een foto/afbeelding of document toe door op het foto-icoontje te klikken.
8. Je kunt andere leden taggen door te beginnen met het @ teken, gevolgd door hun naam, bijvoorbeeld @Petervanveen in je bericht te zetten.
9. Als je klaar bent, klik dan op: Start topic in… (hier staat de naam van het board waarin je topic geplaatst zal worden)
10. Handig: bij Mijn topics staan al jouw topics overzichtelijk bij elkaar. Klik in de menu-balk op Mijn topics.